lauantai 5. toukokuuta 2012

Oona korttikurssilla

Eilen oli korttikurssin viimeinen teoria-kerta. Käytiin läpi varusteopasta ja tehtiin harjoituskoe ja lopuksi harjoiteltiin taas volttausta vetämällä itse kärryjä :)

Tänään kärryjä joutuivat kuitenkin vetämään ponit, kun meillä oli ensimmäinen ajoharjoitus! Aluksi valjastettiin ponit ja sitten ajoharjoitusten valvoja kävi tarkistamassa valjastuksen. En tiedä, miksi oli niin jännittävää odottaa, tulisiko valjastuksesta jotain valitettavaa kun olen kuitenkin jo aika kauan Oonaakin valjastanut :) Mutta hyväksytysti meni läpi, ei tullut mitään valituksia ;) Poni käyttäytyi koko päivän nätisti, mutta katoksessa Oona oli aikamoinen häirikkö ;) Se huuteli koko ajan toisille poneille, sillä taisi olla tosi paljon asiaa!

Nämä kuvat on otettu iskän kännykällä, joten laatu ei huimaa päätä :D

Sitten lähdettiin radalle lämmittelemään; juostiin aluksi yksi kierros rataa ympäri. Ensimmäistä kertaa olin itse isolla raviradalla (Savitaipaleen rataa ei lasketa) ja se oli muuten niiiin paljon pidempi, kuin miltä se esim. varikolta näyttää! Ei ihmekään, että poneilla vähän kestää sen juoksemisessa ;) Lämmittelyn jälkeen aloitettiin volttausharjoitus. Jokaiselle oli jaettu numero-kyltti, ykkösestä yhteentoista. Numerot 1-5 volttasivat paalulla, 6-10 kahdenkympin pakilla ja numero 11 juoksuradalla kahdenkympin paalulla. Ne lukijat jotka eivät harrasta raveja, tuskin ymmärtävät tästä yhtään mitään ;) Tein paintilla super-hienon havainnollistavan kuvan, joka ei kyllä näytä volttausta todenmukaisesti, vaan yritän hieman valoittaa teille tuota ideaa :)


Voltattiin yhteensä 12 kertaa, jolloin jokainen kävi vuorollaan jokaisella volttauspaikalla ja lopuksi palattiin vielä sille samalle numerolle josta aloitettiin ja juostiin suoraan voltista yksi kierros raviradan ympäri. Oona oli tosi hieno, ei tehnyt mitään epäsuotavaa ja jaksoikin yllättävän hyvin vaikka juostiin aika paljon :) Itsekin onnistuin volttauksessa aika hyvin, ainut että juoksuradan mie sössin. Sitä pitää vielä harjotella ja paljon!


PS. Hyvää synttäriä Siru 19v, ikäloppu teräsmummo!

4 kommenttia:

  1. Mä muistan aikanaan kun 2006 korttia ajoin, että juoksuradat meni omalla kohdalla aluksi aivan täysin mönkään! :D Loppuakohden alkoivat sujua jo paremmin, mutta onneksi itse startissa ei ole tarvinnut joutua juoksuradalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toivottavasti ei koskaan jouduta juoksuradalle raveissa ;)

      Poista
  2. kyllä sen juoksuradankii varmaa nopeesti oppii, ku pääsee vaa harjottelee enempi :)

    VastaaPoista